Re: BMJ

nikodem321 napisał:

> Według mnie wokół tłuszczy narosło gigantyczne nieporozumienie. Trwa zażarta dy

> skusja jaki tłuszcz stosować? Gdy jedyna prawidłowa odpowiedź brzmi – żaden.

> Priorytetem jest normalizacja masy ciała, a dopiero później można dzielić włos

> na czworo – jaki tłuszcz.

Z grubsza wydaje sie to logiczne,choc znalem sporo ludzi szczuplych,ktorzy zmarli ze sie tak wyraze przedwczesnie.

> Na pytanie czym smarować pieczywo? Dla mnie odpowiedź jest prosta – niczym.

To jeszcze jest zabobon z czasow wczesnego PRL-u ze tluszcz krzepi.

> Jeśli smaruję – to masłem, bo lubię.

Akurat tobie sie nie dziwie.

> Drób, warzywa, ryby smażę na oliwie (żadna tam extra virgin bo to nie ma sensu)

> – bo lubię

Tragedia.

> Schabowe na smalcu – bo lubię.

Kanal.

authoritynutrition.com/healthy-cooking-oils/